23.3.06

Tampere Future Campus - studio ITK:ssa 6.-7.4.06

Tervetuloa studioomme!
Tulevaisuuskampuksellamme jäsenemme kurkistavat tulevaan tämän hetken kautta esittelemällä toimintaansa monin tavoin. Studiossa on myös leikkimielinen visailu ja oikein vastanneiden kesken arvomme kaksi Star Wreck DVD-elokuvaa.

Studion ohjelma (tietoiskut)

Kommentoi vapaasti, kerro kerrottavasi, kysy kysymyksesi tai anna palautetta studiostamme!

ITK'06

6 kommenttia:

Timo kirjoitti...

Teknologiateollisuuden e-oppimista ja verkostotoimintaa kehittämässä

Teknologiateollisuuden verkko-oppimisverkko elTRIO (www.eltrio.fi) kokoaa metallialan oppilaitokset ja yritykset
verkko-oppimisen yhteistyöverkostoon, jossa hyödynnetään kansallista pedagogista ja tietoteknistä huippuosaamista. Tavoitteena on kehittää ja tarjota oppimateriaalia ja koulutusta sekä yritysten että oppilaitosten tarpeisiin sekä kehittää pelisääntöjä, toimintamalleja ja työkaluja joustavampaan ja tehokkaampaan
yhteistyöhön.

ElTRIO-verkoston hankkeissa ideoidaan uusia malleja yritys- ja oppilaitosryhmien kouluttamiseen ja pilotoidaan uusia innovatiivisia koulutusmuotoja, mm. mobiilioppimista, pelejä ja simulaatioita, yhteisöllistä oppimista sekä työssä- ja projektioppimista. Verkostossa kokeillaan useita oppimisympäristöalustoja ja pyritään luomaan parhaat käytännöt, joilla materiaalia voidaan käyttää alustasta riippumatta. Näin edistetään oppimateriaalien uudelleenkäytettävyyttä

Esimerkkeinä elTRIO yhteistyön tuloksena syntyneistä uudenlaisista oppimisympäristöistä on elTRIO-verkostopeli sekä FMS-ajokorttikoulutus.

LISÄTIETOJA AIHEESTA: Tampere Future Campus Tietoiskussa torstaina 6.4 klo 14:45

TERVETULOA

sanna ja jukka eedusta kirjoitti...

Marratech - työasemapohjainen videoneuvottelujärjestelmä verkko-opetuksen tukena
Tampereen ammattikorkeakoulu, Opetusteknologiakeskus eEDU
Jukka Siltanen & Sanna Sintonen

Tampereen ammattikorkeakoulussa (TAMK) ja ammatillisessa opettajakorkeakoulussa (TAOKK) otettiin vuoden vaihteessa käyttöön työasemapohjainen Marratech-videoneuvottelujärjestelmä. Järjestelmän tarkoituksena on laajentaa merkittävästi reaaliaikaisen vuorovaikutuksen mahdollisuuksia asynkronisten verkkokurssien sekä eri toimipisteissä olevan henkilökunnan yhteistyön ja viestinnän tukena. Käyttöönottoprojektia toteuttaa Opetusteknologiakeskus eEDU.

Marratech on ohjelmistopohjainen palvelinsovellus, jonka kautta loppukäyttäjät – opiskelijat, opettajat ja hallintohenkilöstö – voivat osallistua synkronisiin ryhmätyötiloihin omalta tietokoneeltaan. Osallistumiseen tarvitaan ilmainen Internetistä ladattava asiakassovellus (client), kuulokemikrofoni ja mahdollisuuksien mukaan web-kamera. Järjestelmä mahdollistaa videoneuvottelun ohella asiakirjojen yhteismuokkaamisen, jaetun valkotaulun, PowerPoint-esitysten jakamisen esimerkiksi luento- tai esitystarkoituksessa sekä lähes minkä tahansa ohjelman jakamisen ja yhteiskäytön. Viimeksi mainitun ominaisuuden ansiosta voidaan verkko-opintoina toteuttaa opintojaksoja, jotka vaativat erityisohjelmistojen käyttöä.

Järjestelmän käyttöönotto alkoi vuodenvaihteessa 2006. Kevään aikana järjestelmän käyttöä on pilotoitu ja lukukauden 2006-2007 alussa aloitetaan laajamittainen käyttö koulutuksessa. Merkittävä käyttäjäryhmä tulee syksyllä olemaan kokonaan verkossa toteutettava ammatillinen opettajankoulutus.

Järjestelmää on käytetty kansainvälisten projektien yhteydessä sekä muutamilla verkko-opintojaksoilla tammi-maaliskuun aikana. Järjestelmän käyttöönottoa ja koulutusta ohjaavana tukipalveluna kerromme hallinnollisesta näkökulmasta, mitä muiden vastaavia hankkeita suunnittelevien organisaatioiden tulee ottaa huomioon. Jaamme havaintojamme ja hyväksi havaittuja käytäntöjä järjestelmän käytöstä ja käyttöönotosta.

Lisätietoa:
Foorumilla 1 torstaina 6.4. kello 14.30.
Tampere Future Campus tietoisku torstaina 6.4. kello 13.15
Tampere Future Campus tietoisku perjantaina 7.4. kello 10.45

Nähdään ITK:ssa!

Marianna kirjoitti...

Cibernarium - tietoyhteiskuntahanke

Cibernarium-hankkeen tavoitteena on lisätä ihmisten kiinnostusta, mahdollisuuksia ja taitoja tieto- ja viestintätekniikan ja erityisesti Internetin käyttöön yhdeksässä Euroopan ja Latinalaisen Amerikan maassa. Hankkeen haasteena on kaventaa digitaalista kuilua, niin että kaikilla kansalaisilla asuinpaikasta, iästä, työstä tai koulutuksesta riippumatta on mahdollisuus oppia, osallistua ja vaikuttaa tietoyhteiskunnassa.

Hankkeessa on Tampereella toteutettu verkko-oppimateriaaleja mm. näppäimistön käyttöön, tietoturvaan ja eBusinekseen. Materiaalit ovat verkossa avoimesti saatavilla.

Tervetuloa kuulemaan lisää hankkeesta ja tutustumaan oppimateriaaleihin torstaina 12.45!

Tiina Kankaala kirjoitti...

Klusterin studiossa ensimmäinen konferenssipäivä on ollut kohtalaisen vilkas. Muutamat tietoiskut eivät ehkä vähäisen tiedottamisen vuoksi tavoittaneet yleisöään, esim. mediapedagogi Jukka Haverin upeat materiaalit jäivät omasta mielestäni liiankin vähälle huomiolle, ehkä siksikin kun hän päivysti studiomme takaosassa.
Tule kuuntelemaan tietoiskujamme jälleen huomenna perjantaina!
Ohjelma:
klo 10.45 Työasemapohjaisen Marratech-videoneuvottelujärjestelmän käyttökokemuksia verkko-opetuksen ja kansainvälisten projektien tukena - Jukka Siltanen, TAMK, eEDU
klo 11.15 Javala-oppimisympäristö Java-kielen opiskeluun - Timo Lehtonen, TTY, Ohjelmistotekniikan laitos
klo 11.45 Videokommentointityöväline Victor - Pasi Häkkinen, TTY, hypermedialaboratorio
klo 12.15 Sähköinen asiointi ja palvelut - Ismo Isopoussu, Tay, Avoin yliopisto
klo 12.45 Toisen asteen opetuksen seutufoorumi -Jorma Suonio, Tampereen kaupunki, lukiotoimi
klo 13.15 Etäopetuskeskuksen toiminta -Auli Närhi, Tampereen kaupunki, etäopetuskeskus
klo 13.45 Videoneuvottelu opetusmenetelmänä - Tuomo Härkönen, Tampereen kaupunki, Aikuislukio

Lisäksi studiossamme on läsnä Xenex Visual Meeting -järjestelmän esittelijä Marko Saisto ja studiossa on myös leikkimielinen visailu.
Tervetuloa!

Tiina Kankaala kirjoitti...

ITK'06-konferenssissa tapetilla oli erityisesti sosiaalinen media. Kiitän studiomme vierailijoita mielenkiintoisista keskusteluista ja toivon keskustelujen kantavan hedelmää. Kiitän myös aktiivista ja upeaa studioväkeämme onnistuneesta yhteistyöstä!Studiovisailun arvonnassa Star Wreck DVD-elokuvan voittivat Ville Lope ja Timo Pulliainen. Onnea voittajille! ;o) Tiina

Anonyymi kirjoitti...

Just want to say what a great blog you got here!
I've been around for quite a lot of time, but finally decided to show my appreciation of your work!

Thumbs up, and keep it going!

Cheers
Christian, iwspo.net